Houtrotherstel

Beginnende houtrot is niet altijd direct met het blote oog te zien. Maar een kleine rotte plek kan snel zorgen voor uitbreiding. Houtrot moet altijd behandeld worden, want een kleine zwakke plek zal steeds meer hout beschadigen.

Door weersinvloeden, vervuiling of schade aan het hout, wordt het systeem aangetast. Hierdoor kunnen schimmels hun gang gaan en veroorzaken ze rot. Houtrot komt buitenshuis voor in  verbindingspunten, onderdorpels, kozijnen, deuren en andere houten onderdelen. Maar ook binnenshuis zien wij houtrot in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld in de keuken, badkamer of kelder. Een goede ventilatie is dus zeer belangrijk. 
Door regelmatige grondige controle van de houten onderdelen aan uw woning is houtrot snel te herkennen. Vroegtijdig herstel betekent in de meeste gevallen lagere kosten. Onder een nieuwe verflaag mag geen aangedaan hout zitten, anders zal het rotten doorzetten. Gelukkig is het lang niet altijd nodig een volledig nieuw kozijn te moeten plaatsen. 

To Perfection is gespecialiseerd in het professioneel oplossen van houtrot. Aangetast hout verwijderden wij met een bolkopfrees totdat er alleen gezond hout over is. Daarna vervangen we het verwijderde stuk of wordt het gevuld met duurzame houtrotreparatie producten. Wij maken hiervoor gebruik van de epoxysystemen van Repair Care. Deze hebben een enorm hechtvermogen en zijn zeer sterk, waterbestendig en door de unieke samenstelling blijvend elastisch. Na vulling of deelvervanging wordt het hout geschuurd en wordt er grondverf aangebracht. Hierna kan er opnieuw geschilderd worden. 

Wilt u er zeker van zijn dat houtrot bij u geen kans heeft? Wij komen vrijblijvend langs voor inspectie van uw houtwerk en advies.